Özel MTSK mevzuatımızda kurum açma, yer değişikliği ve ilçeler arası nakil işlemleri açıkça düzenlenmektedir. Buna göre ilgili mevzuatta TÜİK rakamlarına göre nüfusu 10.000 – 25.000 olan ilçelerde iki sonraki her 25.000 kişi için bir kurum açılabilmekte olup 10.000 kişinin altında nüfusa sahip ilçelerde kurum açılamamaktadır şeklinde amir hüküm bulunmaktadır.
Kurumlarımızın açılmasında ilçe nüfusunun baz alındığı su götürmez gerçektir. Buna rağmen kurumlarımızdan her yıl alınan ruhsat harçlarının hesaplanmasında il nüfusunun değil, kurumun bulunduğu ilçe nüfusunun baz alınması hakkaniyet ilkesince önemlidir.
Sendikamız bu konunun önemine dikkat çekmek ve yanlışlığın düzeltilmesi talebiyle T.C Hazine ve Maliye Bakanlığına resmi başvuruda bulunmuştur.